Kasvattajalokerikkojen ohjeet päivitetty

Vuosikokouksessa 10.4.2021 esiteltiin ehdotus kasvattajalokerikkojen ohjeiden päivittämisestä ja jäsenistön yksimielisellä päätöksellä uusi sääntöehdotus, pienin muutoksin, hyväksyttiin.

Olennaisin muutos on, että saadakseen kasvattajalokerikon, kasvattajan tulee olla allekirjoittanut ja toiminut kasvattajasitoumuksen mukaisesti eikä hänelle ole määrätty Suomen Kennelliiton eettisen lautakunnan toimesta seuraamuksia.

Lue uudet ohjeet kokonaisuudessaan täältä:
http://www.pienpystykorvat.fi/yhdistys/yhdistyksen-saannot/kasvattajalokerikon-ohjeet/

Uudet ohjeet astuvat voimaan uusien lokerikkojen osalta heti ja jo aiemmin lunastettujen lokerikkojen osalta 1.1.2022.

Kuva: Marika Koivisto

Vuosikokouskutsu 10.4.2021

Kutsu Pienpystykorvat ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen 10.4.2021
Aika:       10.4.2021 klo 14
Paikka:  Etäkokous verkossa (Lumikonkatu 11, Iisalmi)

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi Pienpystykorvat ry:n vuosikokous 2021 järjestetään verkossa ja osallistumiseen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 4.4.2021.

Fyysinen kokouspaikka on osoitteessa Lumikonkatu 11, Iisalmi. Suositamme kuitenkin vahvasti kokoukseen osallistumista etäyhteydellä. Mikäli ennakkoilmoittautumisia kokouspaikkaan tulee enemmän kuin voimassa olevien kokoontumisrajoitusten sallima enimmäismäärä, päättää yhdistyksen hallitus kokouksen järjestelyistä, jotta voimme noudattaa Suomen hallituksen ohjeita kokoontumisrajoituksista.

Kokoukseen osallistuminen
Kokouksessa jokaisella yhdistyksen jäsenellä on läsnäolo- ja puheoikeus. Äänioikeus on 18-vuotta täyttäneellä jäsenellä. Valtakirjoilla ei voi äänestää.

Ennakkoon ilmoittautuneille jäsenille lähetetään kokouslinkki sähköpostilla ennen kokousta. Kokoukseen osallistuakseen, tulee käytössä olla nettiyhteys sekä tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on mikrofoni sekä kaiuttimet/kuulokkeet.

Vaalisalaisuuden turvaamiseksi mahdolliset äänestykset toteutetaan sähköisesti, myös kokouspaikalle saapuvien kesken. Yhdistys ei varaa paikalle äänestystä varten välineistöä, joten ota mukaan oma laite nettiyhteydellä.

Pyrimme järjestämään ennen kokousta mahdollisuuden testata yhteyksiä ja kokousohjelmaa. Tiedotamme testauksen ajankohdasta hyvissä ajoin kokoukseen ilmoittautuneille. Yhteys kokousta varten avataan klo 13:30, liitythän kokoukseen ajoissa, jotta mahdolliset tekniset haasteet ehditään selvittää ennen kokouksen alkua.

VUOSIKOKOUS – ESITYSLISTA

Aika:        10.04.2021 klo 14
Paikka:  Etäkokous verkossa (Lumikonkatu 11, Iisalmi)

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan valinta
3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4. Kokouksen sihteerin valinta
5. Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta
6. Kahden ääntenlaskijan valinta
7. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
8. Vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös
9. Toiminnantarkastajan lausunto, tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
10. Hallituksen puheenjohtajan valitseminen seuraavaksi toimikaudeksi
11. Hallituksen jäsenten valitseminen erovuoroisten ja eroavien tilalle
12. Yhden toiminnantarkastajan ja hänen varahenkilönsä valinta
13. Hallituksen esitys seuraavan toimikauden työ- ja toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi
14. Vuoden 2022 jäsenmaksun määrääminen
15. Hallituksen esittämät asiat
15.1. Kasvattajalokerikkojen säännöt
16. Jäsenten esittämät asiat
17. Muut esille tulevat asiat
18. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!
Pienpystykorvat ry
Hallitus

_______________________________________________________________

Yhdistyksen hallitus voi sallia jäsenille etäosallistumisen, vaikka niiden säännöissä etäosallistuminen olisi erikseen kielletty tai sitä ei olisi sallittu. Väliaikainen laki on voimassa 30.6.2021 asti.  Vaikka käytännössä kaikki kokouksen osallistujat osallistuisivat etäosallistuen, tulee kokouksella tästä huolimatta olla fyysinen kokouspaikka.

Osuuskunnan tai yhdistyksen hallitus voi suoraan lain nojalla edellyttää ennakkoilmoittautumista osuuskunnan tai yhdistyksen kokoukseen, joka pidetään viimeistään 30.6.2021. Ilmoittautumisen määräpäivä voi olla aikaisintaan 2 viikkoa ennen kokousta. Tällöin kokouskutsun lähettämisen vähimmäisaika lasketaan ilmoittautumispäivästä taaksepäin.

Lisätietoja väliaikaislaista saat https://oikeusministerio.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta.

_______________________________________________________________

Tiedote on lähetetään Pienpystykorvat ry:n jäsenille, jäsenrekisteriin ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Mikäli haluat jatkossa kokouskutsut perinteisellä postilla, ilmoita siitä erikseen kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle.

Pitkäikäiset Pienpystykorvat

Jalostustoimikunta alkaa ylläpitämään listaa korkeaan ikään ehtineistä pienpystykorvista.

Kuva: Kati Mustonen

Pitkäikäiset Pienpystykorvat -listalle kerätään tietoa vähintään 10 vuotta täyttäneistä, elossa olevista kleinspitzeistä ja pomeranioista.

Päästäkseen listalle, koiran on täytettävä 10 vuotta viimeistään viimeisenä tietojen ilmoituspäivänä. Koiran tiedot voi ilmoittaa listalle joko omistaja tai koiran kasvattaja, jos hänellä on tähän omistajan lupa. Ilmoittajalta ei vaadita Pienpystykorvat ry:n jäsenyyttä.

Ilmoita koirasi rotu, virallinen nimi, syntymäaika, rekisterinumero ja vanhempien nimet sähköpostilla osoitteeseen jaltmk.pienpystykorvat@gmail.com

Tietoja kerätään kahdesti vuodessa. Jos koiran tietoja ei ole lähetetty ilmoitettuun määräaikaan mennessä, sen tietoja ei julkaista seuraavissa listoissa. Myös koiran menehtymisestä voi ilmoittaa samaan sähköpostiosoitteeseen. Lista julkaistaan sekä Pienpystykorvat ry:n lehdessä että kotisivuilla.

Toimitathan koirasi tiedot ensimmäiseen listaan 30.4.2021 mennessä.

Lähetä agilitytulokset 1.2. mennessä!

Agilitytulokset viime vuodelta tulee toimittaa 1.2.2021 mennessä, jotta on mukana vuoden agilitypienpystykorva-kisassa. Tulostaulukkopohja sekä kilpailun säännöt löytyvät täältä. Taulukkopohja kannattaa tallentaa ensin omalle koneelle, täyttää ja sitten lähettää pisteenlaskijalle.

Tämän vuoden tulosten tallentaminen kannattaa kunkin kilpailijan aloittaa heti, kunhan kisoihin taas päästään – se vähentää vuoden lopussa tehtävää työtä.

Agilityn tulostaulukot lähetetään Tarja Klemolalle tarjaklemola@gmail.com

Pienpystykorvat-heijastinpipot nyt tilattavissa

Trikoopipot heijastavalla yhdistyksen logolla ovat nyt tilattavissa yhdistyksen tarvikemyynnistä! Pimeneviin syyslenkkeihin tai vaikkapa pukinkonttiin lahjaksi..

Trikoopipo heijastavalla yhdistyksen logolla. Yksi koko, sopii n. 56-59 cm päähän. Kaksinkertainen neulos. Kolme värivaihtoehtoa: musta, pinkki tai sininen. Hinta 15 € (sis. postikulut).

Kurkkaa myös muut tarvikemyynnin tuotteet ja jätä tilauksesi osoitteeseen tarvikemyynti.pienpystykorvat(at)gmail.com.

Vuosikirjojen 2019 ennakkotilaus

Vuosikirjoja tilataan tänäkin vuonna rajoitettu määrä. Ennakkotilaamalla varmistat, että saat omasi.

Vuosikirjoihin on koottu kaikki vuoden näyttely-, terveys- ja muiden harrastuslajien tulokset. Näyttelytulokset löytyvät kirjoista kirjallisine arvosteluineen, valmiiksi suomennettuina.

Hinta-arviot:
– Kleinikirja 10-13 €
– Pommikirja 8-13 €
Lopullinen hinta riippuu painokuluista ja tilausmääristä.

Lähetä tilauksesi 25.9. mennessä sähköpostilla osoitteeseen rita.inkilainen@gmail.com
Tilaus on sitova ja lasku lähetetään myöhemmin. Vuosikirjan voi noutaa sovitusti loppuvuoden tapahtumista tai se voidaan postittaa, jolloin tilaaja vastaa postituskuluista.

TÄRKEÄ TIEDOTUS KOSKIEN ERIKOISNÄYTTELYÄ 2020! *Päivitetty 29.4.2020: PERUTTU*

Päivitetty 29.4.2020: Näyttely on peruttu  koronatilanteen vuoksi!

Vallitsevan ja epävarman koronavirustilanteen vuoksi erikoisnäyttelymme toteutuminen on toistaiseksi epävarmaa. Pienpystykorvien hallitus seuraa Suomen hallituksen sekä Kennelliiton linjauksia yleisötapahtumien järjestämisestä. Pienpystykorvien hallitus tiedottaa erikoisnäyttelyn toteutumisesta viimeistään 15.5.2020.

Erikoisnäyttelyn ilmoittautuminen on toistaiseksi suljettu. Mikäli näyttely järjestetään, ilmoittautuminen avataan uudelleen 15.5.2020 ja ilmoittautua voi aina 29.5.2020 saakka.

Pysytään terveinä!

Vuosikokous 2020 siirretty erikoisnäyttelyn yhteyteen 13.6.!

Huomio! Vuosikokous 4.4.2020 on päätetty perua meneillään olevan pandemiatilanteen ja viranomaisten suosittamien tapahtumarajoitusten vuoksi. Vuosikokous on siirretty Pienpystykorvien erikoisnäyttelyn yhteyteen 13.6.2020 Espoossa, Pirttimäen ulkoilualueella (Kunnarlantie 110, Espoo). Kokous alkaa heti näyttelyn ryhmäkehien päätyttyä. Kokouskutsut toimitetaan jäsenille viimeistään 2 vkoa ennen kokousta sähköpostitse. Mikäli et saa sähköpostia, kannattaa sen oikeellisuus tarkistaa jäsensihteeriltä mirja.parkkonen@gmail.com

Terveyskyselyn tulokset 1/2020

Terveyskyselyn tulokset
Kleinspitz tilastot 1/2020 (214 vastausta)
Pomeranian tilastot 1/2020 (111 vastausta)

Kennelliiton terveyskysely
Uusi terveyskysely on julkaistu 3/2019. Yhdistys suosittelee jokaiselle kleinin ja pommin omistajalle kyselyn täyttämistä ja tietojen päivittämistä myöhemminkin, mikäli koiran terveydentilassa tapahtuu olennaisia muutoksia. Näin saamme tietoa rotujen terveystilanteesta. Yhdistys saa tiedot julkaistavakseen nimettömänä, siten ettei yksittäistä koiraa tai sen omistajaa voida tunnistaa.
Yhdistys kiittää jo tähän mennessä vastanneita koirien omistajia lämpimästi tiedon jakamisesta!