Agility

Agility eli koirien esteratakilpailu on laji, jota voi harrastaa kuka tahansa. Agilityssä menestyminen edellyttää koiralta yhteiskuntakelpoisuutta, hyvää fyysistä kuntoa, toimintakykyä ja ennen kaikkea hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa. Viiden säkäluokan jako virallisissa kilpailuissa mahdollisti yhä useamman pystiksen pääsyn kilpakentille, sillä suuri osa pommeista ja kleineista kilpailee sääntömuutoksen myötä pikkumini-luokassa (säkäkorkeus alle 28cm).

Agility on pienpystykorvien keskuudessa näyttelyiden jälkeen suosituin Kennelliiton alainen virallinen kilpailulaji. Kilpailustartteja on kertynyt viime vuosien ajan jo yli 500 virallista starttia/vuosi (v. 2019 kleinit 496 starttia ja pommit 64 starttia). Virallisten kilpailuiden lisäksi moni harrastaa lajia harrastus- ja aktivointimielessä, ilman kilpailullisia tavoitteita.

Pienpystykorvat ry hyväksyttiin Suomen Agilityliiton (SAGI) jäseneneksi lokakuussa 2018. Yhdistyksen jäsenet voivat hankkia harrastus- ja kilpailulisenssit rotuyhdistyksen kautta. Virallisissa kilpailuissa tuloksen saaneet voivat myös osallistua yhdistyksen Vuoden Agilitypystis-kilpailuun.

Lajista lisää:
Kennelliiton Agility-sivut
Suomen Agilityliitto (SAGI)