Näyttelyn epäviralliset kilpailuluokat

Kotikoiraluokan ohjeet ja säännöt

Kotikoiraluokka on niille, jotka eivät voi osallistua viralliseen näyttelyyn jonkin selkeän syyn vuoksi, josta ne tulisivat virallisessa kehässä hylätyksi. Koiran tulee kuitenkin olla rekisteröity SKL:n ohjeiden mukaiseti ja rodultaan kleinspitz tai pomeranian.

Alla esimerkkejä (listaa täydennetään tarvittaessa):
– piilokivekset
– kastroitu
– häntämutka
– hampaisto (ei osallistunut virallisiin tai saanut hylätyn)
– amputaatio/ muu trauma
– väri (ei osallistunut virallisiin tai saanut hylätyn)

Kotikoiraluokassa molemmat rodut ja kaikki värit kilpailevat samassa luokassa. Jokainen osallistuva koira saa kirjallisen arvostelun koirastaan. Luokan neljä parasta sijoitetaan ja palkitaan.

Kotikoiraluokkaan ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella. Osallistumismaksu kotikoiraluokkaan on 10 €/koira. Maksuohjeet ja ilmoittautumislomake julkaistaan myöhemmin.

“Paras pää”, “Paras häntä” ja “Parhaat liikkeet”-kilpailut

Pienpystykorvat ry:n erikoisnäyttelyssä järjestetään seuraavat lisäkilpailut näyttelyyn osallistuvien koirien kesken:

Paras pää
Paras häntä
Parhaat liikkeet

Mikäli tuomari katsoo yksilöarvostelussa koiralla olevan erityisen hyvä pää, häntä tai liikkeet, antaa tuomari koiralle kehässä kortin kyseisestä ominaisuudesta. Myös kotikoiraluokan koirat ovat mukana näissä kilpailuissa.

Ennen virallisten ryhmäkilpailuiden alkua kootaan isoon kehään kaikki yksilöarvostelussa kyseisen  ominaisuuden kortin saaneet koirat. Kaikki rodut ja värimuutokset kilpailevat samassa kilpailussa. Ulkomuototuomari valitsee näyttelyn parhaan pään, hännän sekä liikkeet. Lisäkilpailuiden parhaat koirat palkitaan!