Aikataulut

Arvostelun aikataulut

Näyttelykirjeen voit ladata pdf-tiedostona tästä.

 

Tervetuloa näyttelyymme!
Näyttelyyn on ilmoitettu yli 170 koiraa. Suuret kiitokset kaikille näytteilleasettajille!

Näyttelypaikka ja ajo-ohje
Näyttelypaikkana toimii Nikke-Areena (Viljamaantie 4, Orimattila), joka on lämmin sisäpelihalli. Etelästä tultaessa, nouse valtatie 4:ltä rampista 14 ”Orimattila, Kärkölä” ja suuntaa tielle 164 (Orimattilantie) suuntaan ”Orimattila”. Pohjoisesta tultaessa, nouse valtatie 4:ltä rampista ”Lahti E” ja suuntaa tielle 167 (Uusi Orimattilantie) suuntaan ”Orimattila”. Orimattilan Teboilin kohdalla liikenneympyrästä Heinämaantielle kohti ”Villähde, Heinämaa”. Noin yhden kilometrin päästä käänny oikealle tielle Viljamaantie ”Keskusta”. Näyttelypaikka jää tien vasemmalle puolelle.

Näyttelypaikalla on kanttiini sekä yhdistyksen tarvikemyynti (vain käteismaksu). Paikalla ei ole pankkiautomaattia, joten varaathan käteistä mukaasi.

Näyttelynumerot ja sisäänpääsy
Emme peri sisäänpääsymaksua tai pysäköintimaksua. Näyttelyluettelon hinta on 2€, luettelo kuuluu ensimmäisen ilmoitetun koiran ilmoittautumismaksuun. Vain asianmukaisesti rokotetut koirat saavat tulla näyttelyalueelle. Turistikoirat ovat tervetulleita.  Huom! Näyttelytoimikunnalla on oikeus evätä koirien pääsy näyttelypaikalle, jos ne eivät täytä rokotusmääräyksiä.

Rokotusten tarkastus
Rokotustodistusten tarkastus alkaa klo 8:30. Koirat on tuotava paikalle vähintään tuntia ennen arvioidun arvostelun alkamista, kuitenkin viimeistään klo 13.

Palkinnot
Kaikki rotukohtaiset palkinnot ovat noudettavissa palkintopisteestä viimeistään klo 16. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen.

KEHÄ 1
Lothar Mende, Germany 94
saksanpystykorva, kleinspitz, musta ja ruskea 50 10:00
– pennut 5
– urokset 21
– nartut 24 11:30
saksanpystykorva, pomeranian 44 13:00
– pennut 6
– urokset 12
– nartut 26
KEHÄ 2
Pirjo Aaltonen 84
saksanpystykorva, kleinspitz, muut värit 68 10:00
– pennut 4
– urokset 28
– nartut 36 12:00
saksanpystykorva, kleinspitz, valkoinen 5
Junior handler
– nuoremmat 1
– vanhemmat 3
Kotikoiraluokka 7

Rokotusten tarkastus alkaa klo 8:30.
Loppukilpailut alkavat noin klo 16:30.

Huolehdithan osaltasi näyttelyalueen siisteydestä!

Rokotusmääräykset
Koiranäyttelyissä, -kokeissa ja -kilpailuissa sekä muissa järjestetyissä koirien joukkotilaisuuksissa (myöhemmin tapahtuma) noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä alla olevia rokotusmääräyksiä. Tapahtuman järjestäjän velvollisuutena on tarkistaa, että rokotusmääräyksiä on noudatettu. Rokotustodistuksesta tulee ilmetä koiran yksiselitteiset tunnistustiedot sekä koiralle annetun rokotteen valmisteyhteenvedon mukainen rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika: Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa (kolmen viikon varoaika).

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Tartuntatauteihin liittyviä muita määräyksiä: Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Tunnistusmerkinnät
Tunnistusmerkintä (joko Lifechip (Indexel)- tai Datamars-mikrosiru tai tatuointi) on ollut pakollinen 1.1.2001 alkaen Kennelliiton virallisissa näyttelyissä, kokeissa ja kilpailuissa. Kennelliitto on hyväksynyt 1.1.2009 alkaen kaikki ISO 11789 -standardin mukaiset mikrosirut, joissa ei ole maakoodia. ISO 11784 -standardin mukaiset sirut on hyväksytty 1.6.2009 alkaen. Toimimaton mikrosiru estää koiran osallistumisen.

Antidoping-valvonta
Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidoping-säännöt ovat tulleet voimaan 1.12.2007. Dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Lisätietoja antidopingvalvonnasta löytyy Kennelliiton internetsivuilta.

Typistetyt koirat
1.3.2001 lähtien kaikki ennen 1.1.2001 syntyneet typistetyt koirat voivat osallistua näyttelyihin, kokeisiin ja kilpailuihin riippumatta siitä minkälainen koiran tausta on. Tämä koskee siis myös suomalaisen kasvattamia koiria. 1.1.2001 jälkeen syntyneet typistetyt koirat eivät saa osallistua näyttelyihin, kokeisiin ja kilpailuihin.

Muita ohjeita
Koirat, jotka eivät osallistu loppukilpailuihin, saavat poistua arvostelun jälkeen. Muista ottaa mukaan koiran näyttelynumero sekä rekisteri- ja rokotustodistukset, vesikuppi, pehmeä makuualusta, kestävä panta, talutin ja näyttelyhihna. Ulkoilutathan koirasi kunnolla ennen näyttelyyn tuloa. Kehän ulkopuolinen avustaminen on kiellettyä. Mikäli ulkopuolista avustamista tapahtuu, voidaan avustamisen kohteena oleva koira hylätä. Ilmoittaessaan koiransa näyttelyyn näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan Suomen Kennelliiton voimassa olevia näyttelysääntöjä ja rokotusmääräyksiä.
Muista kuin FCI:n tunnustamien maiden kansallisissa kenneljärjestöissä rekisteröidyistä koirista on ilmoittautumisen oheen liitettävä kopio koiran rekisteritodistuksesta. Koirien astuttaminen näyttelyalueella on kielletty.

Näyttelyn kaunein koira palkitaan taiteilija Milja Holländerin maalaamalla muotokuvalla.