Syyskokous pidettiin Leppälahden Eräkeskuksessa 22.9.2018

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin eilen Leppälahden eräkeskuksessa. Kiitos kaikille paikalla olleille! Paikalla oli kaikkiaan parisen kymmentä aktiivista jäsentä sekä muutama rotuun tutustuva, jotka toivottavasti saamme jäseniksi tulevaisuudessa.

Aamu aloitettiin kahvilla ja nopealla alustuksella kokouksen tärkeimpiin asioihin, eli yhdistyksen sääntöuudistukseen sekä jalostusohjesäännön päivitykseen. Tämän jälkeen siirryimme ulos, jossa koirat pääsivät testaamaan aktivointipelejä sekä kokeilemaan agilityesteitä ohjauksessa. Eniten koirat (ja miksi eivät ihmisetkin) taisivat kuitenkin nauttia toistensa seurasta. Oli ihana huomata, kuinka sosiaalisia koiria oli paikalla! Samaan aikaan suoritettiin terveystarkastuksia.

Lounaalla saimme vatsat täyteen herkullista lohi- ja kasviskiusausta. Tarvikemyynnin alennusmyynnistä moni jäsen osti muun muassa pentuoppaita ja muita yhdistyksen tuotteita.

Syyskokoukseen osallistui 16 äänivaltaista jäsentä. Isoin muutos yhdistyksen toimintaan oli käsitelty sääntöuudistus. Hallituksen ehdotus pääpiirteittäin hyväksyttiin, pienin sanamuotomuutoksin. Jatkossa yhdistyksellä on siis vain yksi vuosikokous, jossa päätetään kaikki sääntö- ja lakisääteiset asiat. Kokouskutsut lähetetään jatkossa sähköpostitse viimeistään 14 vuorokautta ennen kokousta. Jatkossa hallitus nimeää tarvittavat toimikunnat ja -henkilöt. Tämä lisää joustavuutta yhdistyksen jokapäiväiseen toimintaan. Lisäksi meille riittää jatkossa vain yksi toiminnantarkastaja ja hänelle yksi varahenkilö. Nykyinen istuva hallitus toimii siirtymäajan, eli seuraava hallitus (eli tässä kokouksessa valittu hallitus) ottaa tehtävänsä vastaan ensi keväänä pidettävässä vuosikokouksessa.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin vuodelle 2019 Minna Jutila. Hallituksen jäseniksi oli ehdolla jopa enemmän henkilöitä kuin oli vapaita paikkoja, mikä on hienoa, että jäsenistä löytyy myös uusia innokkaita jäseniä. Äänestyksen jälkeen kolmevuotiskaudelle 2019-2021 valittiin hallitukseen Tarja Muikku ja Kristiina Sairanen. Lisäksi hallituksessa jatkavat aiempina vuosina valitut Piia Pekkola, Sari Toivonen, Emma Räihä ja Riikka Kajan.

Jalostusohjesäännön päivitys koki isoimman muutoksen polvitulosten osalta. Jatkossa yhdistys suosittelee, että 1- tai 2-tuloksen saanut koira yhdistetään vain 0-tuloksen saaneen koiran kanssa. Polvitutkimus voidaan suorittaa 12kk täyttäneelle koiralle, jolloin se on voimassa kaksi vuotta. Yli 3-vuotiaalle koiralle tutkimustulos on lopullinen. Lisäksi ohjesääntöön kirjattiin suositus, että merle-värisiä koiria ei tarkoituksellisesti käytettäisi jalostukseen ja merleinä syntyvät pennut rekisteröitäisiin EJ-rekisteriin.

Näyttelykoirakilpailuun tulee lisäys “Vuoden Pentu”-kilpailuista, jossa pisteet lasketaan vähintään yhdestä ja korkeintaan kolmesta näyttelystä koiraa kohti. Tällä pyritään pitämään kilpailu tasapuolisena eri aikaan syntyneille pennuille.

Syyskokouksen pöytäkirja ja muu materiaali julkaistaan, kun pöytäkirjantarkastus on suoritettu.

Päivän kruunasi Tapio Kakon luento saksanpystykorvien värien periytyvyydestä. Tapio kävi eri geenien vaikutukset väreihin erimerkkitapauksin läpi. Päällimmäisenä luennosta jäi mieleen se, kuinka vaikeaa on saada jalostettua rotumääritelmän mukaisia värejä, kun luonto haluaa tehdä asiat omalla tavallaan. Yritämme saada jutun luennosta seuraavaan jäsenlehteen.

Erityiskiitos vielä järjestelyistä Suville ja Tarjalle sekä eläinlääkäri Piialle!